venlo koopt lokaal - terugknop

Lokaal gekocht

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfelf-Carmen-1

OPA SJRAAR

“Veel ondernemers ken je ondertussen persoonlijk. Het is dan natuurlijk een kwestie van gunnen. Maar een goede service staat voorop.”

Dag Sjraar, koop je spontaan cadeaus of maak je er echt een moment van?

“Wij hebben in totaal vijf kleinkinderen. Dit is echt een rijkdom. De drie kinderen van onze zoon wonen in Amsterdam en de kinderen van onze dochter wonen om de hoek in Venlo. De leeftijden van de kleinkinderen variëren tussen de 6 en 13 jaar. De decembermaand is een periode waar mijn vrouw en ik ze extra willen verwennen. De kleinkinderen hebben hun verlanglijst naar ons door geappt. Dit geeft ons voldoende ruimte om alles te verzamelen. Het liefst doen we dit in de winkelstraat, maar nu zoeken we of we het online kunnen bestellen bij lokale ondernemers.”

 

En jij Sepp?

“Ik ben aan het sparen voor een nieuwe Playstation en heb een koptelefoon cadeau gevraagd. Opa en Oma maken het altijd heel gezellig met Kerstmis. Dan is alles mooi versierd en zorgen ze ook altijd dat er wat lekkers is. Kerstavond krijgen we dan alle cadeautjes. Opa en Oma vragen nooit wat voor de feestdagen, maar van mijn eigen zakgeld koop ik wel altijd een klein cadeautje.“

 

Waarom vind je het belangrijk om juist die binding te hebben met lokale winkels?

“Veel ondernemers ken je ondertussen persoonlijk. Het is dan natuurlijk een kwestie van gunnen. Maar een goede service staat voorop. Het is fijn als de ondernemer weet wat je leuk vindt, dat helpt bij het maken van keuzes.”

 

Kijk je wel eens eerst online en koop je het dan lokaal?

“Jazeker, online is niet meer weg te denken als je iets wilt aankopen. De kleinkinderen sturen alleen nog maar linkjes door van producten die ze graag zouden krijgen. Het fijne is dat je precies kan zien wat ze graag willen en wat de kosten zijn. Met deze digitale lijst gaan we dan op zoek naar lokale ondernemers die de producten verkopen. Dit deden we normaal in de winkels, en nu doen we dat online.”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » Sjraar en Sepp kopen lokaal