venlo koopt lokaal - terugknop

Lokaal gekocht

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfelf-Alex-3

Nikolai

“Als ik door de winkelgebieden loop maak ik wel vaker een praatje met ondernemers of ze vragen hoe het bij ons gaat.”

Hoi Lotte en Nikolai, de cadeaus hebben jullie die spontaan gekocht of zijn jullie gericht op pad gegaan?

“Afgelopen jaar is er in de gemeente heel veel veranderd. Eerst moest je altijd even nadenken om het juiste moment te vinden om relaxed te shoppen. Daarna werden de straten steeds leger en nu zijn de meeste winkels gesloten. Heel jammer!”

Waarom vind je het belangrijk om juist die binding te hebben met lokale winkels? 

“Ik woon zelf in de binnenstad, werk bij een kroeg en weet hoe lastig het in deze tijd kan zijn. De horeca en de retail ondernemers in de binnenstad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Normaal maakte je er een uitje van en ging je na het shoppen nog even ergens wat drinken of een hapje eten, dat gaat voorlopig niet meer.

Voor de lokale ondernemers is het een lastige tijd. Daarom koop ik mijn producten het liefst lokaal. Ik hoop dat als straks een beetje de normaliteit terug gekeerd is dat ik mensen met tassen van lokale ondernemers bij ons in de horeca zie binnenkomen.”

Oriënteer je je weleens online en koop je het dan lokaal? 

“Zeker! In deze tijd kijken we veel online, we kunnen helaas niet anders. We gaan het liefst gericht op pad en kijken vaak online welke lokale winkels bepaalde producten hebben. Het liefst gaan we dan wel even eerst in de winkel kijken voordat we het product kopen. Het product zien en advies van de verkopers en ondernemers is toch altijd fijn. We vinden het belangrijk om lokaal te kopen, daarom kopen we nu online bij de lokale ondernemers, en straks weer fijn in de winkelstraat!”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » Nikolai en Lotte kopen lokaal