venlo koopt lokaal - terugknop

Gekocht in Venlo

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfelf-Michelle-2

Michelle

“Kleding shoppen doe ik het liefst om de hoek maar net zo makkelijk online”

Michelle, je hebt zojuist een nieuwe outfit gescoord. Waarom koos je voor online winkelen bij winkeliers in Venlo?

“Shoppen bij grote, online warenhuizen kan natuurlijk ook, maar ik vind het fijn om te shoppen bij lokale winkels. De afgelopen maanden steeds bewuster geworden van lokale bedrijven. Begrijp me niet verkeerd! Ik hou ervan om te struinen door de winkelstraten en uiteindelijk ergens neer te strijken voor een lekker kopje koffie. Ik maak van winkelen echt een uitje. Maar tegenwoordig is dat ook net zo makkelijk online. Al vind ik persoonlijk advies en gastvrijheid ook heel belangrijk.”

 

Waarom vind je die persoonlijke aandacht zo belangrijk?

“Vanuit mijn appartement aan de Maasboulevard kijk ik uit op de winkelstraten van het centrum van Venlo. Aan het begin van de corona-crisis waren de winkelstraten uitgestorven. Het was een treurig gezicht en ik hoop dat mijn uitzicht nooit meer zo zal worden. Ik vond het geweldig toen ondernemers uit de buurt allerlei manieren verzonnen om, corona-proof, weer open te gaan. Bij sommige van die ondernemers kom ik al jaren in de winkel omdat ze me zo goed weten te helpen. Je bouwt een band met ze op ik zou het een enorm gemis vinden als mijn favoriete winkels uit het centrum verdwijnen.”

 

Kijk je wel eens online naar kleding, om het vervolgens lokaal te kopen?

“Natuurlijk doe ik dat, maar er gaat niets boven een winkel binnenstappen, de producten bekijken, de materialen voelen en ter plekke passen. Als ik online iets moois zie en ik weet dat zoiets ook bij een winkel in de buurt te vinden is, koop ik het altijd lokaal. Op hun webshop of gezellig in de winkel!”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » Michelle koopt in Venlo