venlo koopt lokaal - terugknop

Lokaal gekocht

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfeld-Daan-1

Hans en dennis

“Des te vaker je in een winkel komt, des te meer ontstaat er een ‘band’ met de ondernemer. Het is prettig om te merken dat de ondernemer je herkent en je daardoor veel doelgerichter kan helpen.”

Gaan jullie gericht op zoek naar cadeaus of is dit spontaan?

“We bedenken eerst altijd wel of we onze aankoop kunnen vinden in Venlo, Blerick of Tegelen. Normaal weten we vooraf wat we nodig hebben en gaan dan gericht op pad. Wel hebben we een aantal favoriete en vaste plekjes waar we onze inkopen doen, zoals de kaasboer, bakker, drankspecialist en andere dingen die met eten en drinken te maken hebben. Maar ook voor kleding en de praktische noodzakelijke producten hebben een aantal winkels onze voorkeur. Op dit moment kunnen we helaas niet shoppen in de winkelstraat, daarom kijken we waar we online kunnen bestellen bij lokale winkeliers.”

 

Waarom vind je het belangrijk om juist die binding te hebben met lokale winkels?

“Des te vaker je in een winkel komt, des te meer ontstaat er een ‘band’ met de ondernemer. Het is prettig om te merken dat de ondernemer je herkent en je daardoor veel doelgerichter kan helpen. Het persoonlijke contact en daardoor ook persoonlijkere service is voor ons echt wel geld waard. Ook als we online een bestelling plaatsen bij de lokale ondernemers ervaren we dit als prettig.”

 

Oriënteer je je weleens online en koop je het dan lokaal?

“Afhankelijk van het gewenste product wat we willen kopen, speuren we vaak wel eerst online. Als we weten dat het product lokaal te koop is, dan zullen we het zeker lokaal gaan kopen. Nu moet het allemaal online, maar we kijken er weer naar uit om ‘live’ te kunnen gaan kopen, je krijgt dan immers ook gratis een glimlach van de ondernemer erbij.”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » Hans en Dennis kopen lokaal