venlo koopt lokaal - terugknop

Gekocht in Venlo

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfelf-Alex-3

Alexander

“In Venlo hebben ze de coolste Dino’s. RRRRAAAAWWWWW”

Hoi papa van Alexander. Je hebt deze dino gekocht in Venlo. Ging dat spontaan of was het een gepland shop-moment?

“We wonen vlak bij de winkelstraat dus we zijn daar regelmatig te vinden voor een boodschap of gewoon om even te wandelen. Tijdens zo’n blokje om komen we altijd langs een winkel waar een heleboel dino’s in de etalage staan. Je raadt het al: dit is de favoriete winkel van onze Alex. Natuurlijk nemen we af en toe ook iets mee naar huis. Alex kent alle dinosaurussen bij naam en heeft intussen een indrukwekkende verzameling op zijn slaapkamer staan.”

 

Waarom vind je het belangrijk om juist die binding te hebben met lokale winkels?

“Ik weet dat ik met elke aankoop een klein verschil maak voor een lokale ondernemer. Sommige winkeliers ken ik persoonlijk en ik koop liever bij hen dan bijvoorbeeld via een website waarvan ik niet eens kan zien wie de verkoper is. In Alex’ geval kun je zeggen: elke nieuwe dino zorgt ervoor dat de winkelgebieden gezellig blijven. Dat wil ik graag zo houden, zodat onze wandelingetjes langs de etalages net zo leuk blijven als nu.”

 

Oriënteer je je weleens online en koop je het dan lokaal?

“Jazeker! Hoe duurder de aankoop, hoe langer ik me oriënteer. Logisch natuurlijk, want als je veel geld uit gaat geven wil je weten wat je opties zijn. Ik vind het persoonlijk ook erg prettig om online ervaringen te lezen van andere kopers. Toen ik nog studeerde keek ik vaak in de winkel naar de mogelijkheden en kocht ik vervolgens online bij de goedkoopste aanbieder. Nu ik fulltime werk en meer te besteden heb, hecht ik veel meer waarde aan persoonlijk advies, even aanraken en meteen mee naar huis nemen. Je kunt alles krijgen in de gemeente Venlo en als een winkelier iets niet in huis heeft, kan hij het vaak toch voor je regelen.”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » De papa van Alex koopt in Venlo