venlo koopt lokaal - terugknop

Gekocht in Blerick

Koop-Lokaal-Venlo-Blerick-Tegelen-Arcen-Belfelf-Carmen-1

Carmen

“Ik oriënteer me vaak online maar koop uiteindelijk lokaal”

Dat ziet er lekker uit Carmen. Wat maak je?

“Een gezond sapje, versgeperst met mijn nieuwe blender. Ik wilde er al langer eentje aanschaffen en heb eerst online uitgezocht hoe het zit met verschil in functionaliteiten, prijs en beoordelingen. Vervolgens heb ik een keuze gemaakt en uitgezocht bij welke lokale winkel ik het apparaat kon kopen.”

 

Waarom koop je graag op die manier?

“Online warenhuizen zijn heel erg handig om je te oriënteren voordat je iets gaat aanschaffen. Toch gun ik lokale ondernemers uiteindelijk mijn uitgaves. Er zijn veel verschillende winkels in de buurt dus het is een kleine moeite om even binnen te lopen. Het is handig als ik iets wil terugbrengen of ruilen en ik vind het gewoon prettig om een product eerst letterlijk in handen te hebben, voordat ik definitief beslis om het te kopen.”

 

Dus je vindt het niet vervelend om voor een aankoop de deur uit te gaan?

“Ik zou het pas echt vervelend vinden als je alles alleen nog maar online kunt bestellen. Ik ben blij dat er nog winkels zijn waar ik producten kan zien en proberen, voordat ik ze aanschaf. Winkelen is een bepaalde beleving en het zou zonde zijn als die beleving verdwijnt. Bovendien blijven winkelstraten alleen levendig als winkels blijven bestaan. Straten waar een deel van de winkels verdwenen is, vind ik treurig om te zien. Al het leven is eruit, letterlijk en figuurlijk.”

koop lokaal verhalen

Koop Lokaal het nieuwe normaal

Een campagne van Venlo Partners / BIZ Tegelen / Taskforce Blerick 

mede-mogelijk-gemaakt-door
Venlo Koopt Lokaal » Carmen koopt in Blerick